Havuz Temizlik Robotu Bakımı Nasıl Yapılır ?

28-06-2021 00:13
Havuz Temizlik Robotu Bakımı Nasıl Yapılır ?

Havuz Temizlik Robotu Bakımı Nasıl Yapılır ?

Zamanla su içerisinde oluşan zeminde ve duvarlarda ki yosunlaşmayı temizlemede çok önemli yeri olan adeta bir personel gibi havuz içerisinde sürekli çalışan havuz temizlik robotlarının bakımı nasıl yapılır ? Nasıl daha uzun ömürlü kullanılır ? işte bu yazımızda bunlardan bahsedeceğiz. Yazının devamı için tıklayınız.

Havuz bakımı – Kaynak google

Havuz robotları çeşitli robotik sensörlerin yardımı ile çalışan havuz tabanı ve havuz duvarlarının temizliğinde büyük kolaylık sağlıyor.Robotları özelikle ticari ve site havuzları gibi titizliğin üst noktada olduğu büyük hacimli havuzlarda dezenfeksiyon v e bakımları havuz kimyasalları ile yapılırken detaylı temizliğinde önemli aktörü havuz robotlarıdır. Havuz temizliği oldukca zor, güç ve zaman isteyen bir iştir. Temizlik robotları bu zor işin üstesinden tek başına gelir. Yüksek emiş gücü ile havuz içerisinde ki tüm noktalara fırçalama yaparak güzel bir temizlik sağlar.

Havuz Temizlik Robotu Bakımı Nasıl Yapılır ?

Havuz robotu kullanılmadan önce filtre kontrolleri yapılır. Cihaza elektrik verilmeden önce suya salınarak kabloları birbirine karışmayacak şekilde havuz yüzeyinde açılır. Güç ünitesi havuz kenarında havuz içerisine düşmeyecek şekilde sabitlenir. Temizlik işlemini bitirince havuz robotu su içerisinden çıkartılır. Çıkartma işlemi sırasında havuz robotunun kablo kısmına dikkat edilmelidir. Sert çekme esnasında havuz robotunuzda kablo hasarı oluşabilir. Havuz robotu güç ünitesinden çıkarıldıktan sonra havuz kenarına alınır.

İlk önce havuz robotunun filtresi çıkartılır. Filtreyi yırtmadan ve zarar vermeden içi temizlenmelidir. Filtre yırtılır veya yıpranırsa havuz içerisinde ki görevini yerine tam getiremez. Havuz robotunuzun su içerisine giren tüm parçalarını temiz su ile güzel yıkayınız. kesinlikle klorlu havuz suyu ile güneş altında bırakmayınız !

İşini bitiren havuz robotu kesinlikle klorlu su ile güneş altında bırakılmamalıdır !

Durulanan robotu arabasına yerleştirerek nemsiz ve güneş almayan ortamda saklayabilirsin.

Havuz robotunun çalışması için havuzun ph değeri 6,80-7,40 arasında olması. Klor ise 0,50 ppm – 2,50 ppm arasında olması uygun olacaktır.

Açık Yüzme Havuzu Bakımı Nasıl Yapılır ?

İsmail ALTAŞ

      
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.