Açık Yüzme Havuzu Bakımı Nasıl Yapılır ?

Açık Yüzme Havuzu Bakımı Nasıl Yapılır ?

Açık Yüzme Havuzu Bakımı Nasıl Yapılır ?

Açık havuz temizliği – Kaynak google

Açık havuz temizliği nasıl yapılır ?

İlk olarak havuz içerisinde bulunan katı kirlilik ( odun parçası, kemik, yaprak, taş vb. ) havuz filesi yardımı ile toplanır. Daha sonra suyun PH seviyesi kontrol edilir. PH seviyesi 6,80 – 7,30 ppm arasında ise perapol sıvı klor veya %56 lık stabilizatörlü toz klor eklemesi yapılarak su içerisinde bulunan yosun ve diğer bakterilerin etkisiz hale gelerek suda açılma beklenir.

Yaklaşık su hacmine göre değişir 3-4 saat geçtikten sonra suda ki klor seviyesi ölçülmelidir. Ertesi gün iyice etkisiz hale gelen yosun ve diğer kirlilikler su içerisinde bulanık görüntü oluşturacaktır. Havuzun hacmine göre uygun ölçüde çöktürücü – topaklaştırıcı eklemesi yapılmalıdır. Çöktürücü eklendikten sonra yaklaşık 3-4 saat pompa motorları çalışacak şekilde kimyasal döngüsü sağlanır.

Çöktürücü eklenip üzerinden 4 saat geçtikten sonra tüm pompa motorları kapat ve 12 saatlik çöktürme süresi. Bu sırada çöktürücü içerisinde bulunan pasif kirliliği bağlayıp dibe indirecektir. Bu kirliliği dip süpürge yardımı ile su içerisinde fazla dalga oluşturmadan sıra ile süpürülmelidir.

Dip Süpürge işlemi sırasında kum filtrelerinde ki basınç göstergesine mutlaka dikkat edilmelidir !

Dip süpürge işlemi bittikten sonra mutlaka kum tankalarında ters yıkama işlemi yapılamalıdır. Nasıl yapılacağını okumak için buraya tıklayınız.

Açık yüzme havuzunuz artık hazır günlük PH ve klor ölçümlerini yaparak kullanabilirsiniz.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.