Havuz Fayans ve Derz Temizliği

Havuz Fayans ve Derz Temizliği

Havuz Fayans ve Derz Temizliği

Havuzda arzu edilen hijyen standardının elde edilebilmesi için sadece havuz suyu şartlandırma işlemi yapmak yetmez. Bunun yanında havuzu oluşturan diğer bileşenlerin ve havuz çevresinin de sağlıklı temizlik koşullarını sağladığından emin olmak gerekir. Özellikle havuzun yoğun olarak kullanıldığı yaz aylarında kullanım sıklığına da bağlı olarak biriken deri döküntüleri, saç ve dışarıdan taşınan diğer yabancı maddeler kontaminasyona neden olur. Fayans ve derz aralarının kirleticilerin tutunması, leke oluşması ve mikroorganizma üremesi açısından oldukça elverişli bir alan olması nedeniyle biriken kirlilikler zamanla enfeksiyon riskini de artıracaktır. Bunu önlemek amacıyla fayans ve derz aralarının uygun kimyasallar yardımıyla derinlemesine temizlenmesi insan sağlığı açısından önemlidir.

Fayans ve Derz Temizliği Nasıl Yapılır?

Temizlik işlemine geçmeden önce kimyasal bir uygulama olacağı için kişisel koruyucu önlemlerin alınmış olduğundan emin olunması ve yüzeyde aşınma riskini azaltmak amacıyla önce sadece küçük bir alanda ürün denemesi yapılması tavsiye edilir. Bir sorun görülmediği taktirde asıl işleme geçilebilir.

Fayans ve derz aralarında oluşan kir ve lekeler; kimyasal ürün ve fırça yardımıyla iyice temizlendikten sonra bol su ile yıkanır ardından durulamaya bırakılır.

Fayans ve Derz Temizlik Kimyasalı Seçimi

Hem kullanılan fırçanın hem de fayans, derz temizleyici kimyasalın uygulanan yüzeye zarar vermeyen özellikte olmasına dikkat edilmelidir. Piyasada fayans ve derz sökücü olarak tanımlanmış pek çok çeşitte kimyasal bulunmaktadır ancak her kimyasal her yüzeyde kullanılmamalıdır. Örneğin mermer ya da cilalı yüzeylerde ağır ve yoğun kimyasal kullanımı fayans ve derz materyalinin aşınmasına, renginin değişmesine ve kullanım ömrünün kısalmasına neden olabilir. Bu gibi problemlerden önüne geçmek için doğru pH özelliğindeki ürünlerin tercih edilmesi önemlidir. Satış temsilcinizden size uygun kimyasalı tavsiye etmesini isteyiniz.

Pera Pool Surface

Seramik, porselen gibi kaplama malzemeleri ve derz dolguların üzerinde zaman içerisinde doğal yollarla oluşan kir, kireç ve deterjan kalıntılarının derzleri aşındırmadan çıkarılmasında kullanılan temizlik ürünüdür. Uygulaması kolay ve etkisi hızlıdır. Kirliliğe bağlı olarak olduğu gibi veya çözeltisi hazırlanarak bir fırça veya paspas yardımıyla temizlenmek istenen yüzeye uygulanır, temizlenen alan bol su ile yıkanır ve kurumaya bırakılır. Ürünün iyi havalandırılmış ortamlarda kişisel koruyucu kullanılarak uygulanması önerilir. İlk uygulamada küçük bir alanda deneme yapılması önerilir.

Pera Pool Chemicals ürün gruplarımızı görmek için tıklayınız.

DELTA 1300 Serisi Derz Sökücü Kimyasal

Cilasız taş yüzeylerde, derz dolgularında zamanla oluşan kir, kireç ve deterjan artıklarının derzleri aşındırmadan çıkarılmasını sağlayan temizlik ürünüdür. Kirliliğe bağlı olarak olduğu gibi veya çözeltisi hazırlanarak bir fırça veya paspas yardımıyla temizlenmek istenen yüzeye uygulanır, temizlenen alan bol su ile yıkanır ve kurumaya bırakılır. Ürünün iyi havalandırılmış ortamlarda kişisel koruyucu kullanılarak uygulanması önerilir. İlk uygulamada küçük bir alanda deneme yapılması önerilir.

Delta Treat Chemicals ürün gruplarımızı görmek için tıklayınız.

Kaynak: uzar.com.tr
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.